• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Filarmonica ”George Enescu”, propusă pentru decorare


ordinul Meritul CulturalMinistrul Culturii și Identității Naționale, domnul Lucian Romașcanu, i-a propus Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, decorarea Filarmonicii ”George Enescu” cu Ordinul ”Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei de 15 ianuarie 2018 – Ziua Culturii Naționale.

Propunerea vine ca urmare a faptului că anul viitor Filarmonica ”George Enescu” va aniversa 150 de ani de la înființare. Fondată în aprilie 1868, "Societatea Filarmonică Română", sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta inițiatorului său. După moartea lui George Enescu, în 1955, Filarmonica îi poartă numele.

Read more...
 
Interviu cu dirijorul Gabriel Bebeşelea

Filarmonica „George Enescu” respectă memoria Majestaţii Sale Regele Mihai


Gabriel Bebeselea
Pentru a cinsti memoria uriaşei personalităţi a ultimului rege al românilor, Filarmonica „George Enescu” va modifica structura concertelor din 7-8 decembrie. Astfel, în prima parte, sub conducerea lui Gabriel Bebeselea, se va interpreta Concert pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms, iar în partea a doua, Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart va constitui momentul muzical funebru principal, închinat trecerii la cele veşnice a Regelui Mihai I.

 

Filarmonica „George Enescu”: Ati pastrat in program, Concertul pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms…

Gabriel Bebeşelea: Da, respectăm memoria Majestatii Sale Regele Mihai, s-a schimbat programul initial. Am pastrat Concertul de Brahms, e minunat. E o șansă să-i avem solişti pe Mihaela Martin și Marin Cazacu.

Read more...
 
Anunţ

Regele MihaiFilarmonica „George Enescu” a primit cu profund regret vestea morţii Majestăţii Sale, Regelui Mihai I. Prin istoria şi misiunea sa culturală, instituţia noastră este strâns legată de Casa Regală a României. În semn de mare preţuire şi din datoria morală de a aduce un omagiu şi a cinsti memoria uriaşei personalităţi a ultimului rege al românilor, Filarmonica „George Enescu” va modifica structura concertelor din 7-8 decembrie. Astfel, în prima parte se va interpreta tragicul Concert pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms, iar în partea a doua, Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart va constitui momentul muzical funebru principal, închinat trecerii la cele veşnice a Regelui Mihai I.

 
Magnificat de Bach la Ateneul Român

BachCantata Magnificat, în re major, BWV 243 face parte din lucrările sacre importante ale lui Bach, fiind totodată, alături de Missa în si minor, printre puţinele sale compoziţii cu text latin. Unul dintre cele mai vechi imnuri creştine, Magnificat sau Cântarea Mariei se găseşte în Evanghelia după Luca, la Capitolul I, versetele 46-56, fiind o laudă adusă Domnului în urma Bunei Vestiri a îngerului Gabriel, că va naşte fiu pe care îl va chema Iisus.

Lucrarea a avut prima audiţie la Thomaskirche, la Leipzig, în 2 iulie 1733. Trebuie spus că Bach compusese o primă versiune în mi bemol major în 1723 pentru slujba de Crăciun.
Această versiune conţine şi texte tradiţionale legate de naşterea lui Iisus. Între timp a renunţat la ele, a transpus lucrarea în re major, asigurându-i pe de o parte posibilitatea de a fi executată pe tot parcursul anului, iar pe de altă parte conferindu-i o nouă existenţă sonoră. Cele douăsprezece părţi ale cantatei urmăresc cu fidelitate textul liturgic din Cântarea Mariei.

Vladimir Popescu-Deveselu
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2