• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Anunț

  Marți 25 aprilie 2017 Casa de Bilete a Filarmonicii George Enescu va fi în mod excepțional  închisă. Publicul spectator este așteptat începând de miercuri 26 aprilie a.c. ora 12,00 pentru ridicarea biletelor și abonamentelor.

  Vă mulțumim pentru înțelegere.

 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2016 - 2017

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa şi media
Presa si media
Compozitorul George Foca-Rodi: „Un iad mai mare ca pe Pământ nu există nicăieri“ VIDEO

foca rodiPianistul şi compozitorul George Foca-Rodi, care trăieşte în Statele Unite şi compune inspirat de suferinţele Holocaustului, este oripilat şi de atrocităţile atentatelor din zilele noastre, subliniind că sălilele de concerte devin un refugiu, unde oamenii vor să asculte muzică adevărată. Lucrări simfonice semnate de George Foca-Rodi au fost prezentate de curând la Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti şi la Filarmonica „Moldova” din Iaşi.

L-am întâlnit pe George Foca-Rodi (79 de ani), în luna martie, după ce Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijate de Paul Nadler, au interpretat la Ateneu, compoziţiile sale „Lamento for the Holocaust“, „The Dawn of Victory“, „Meditation“. Plecat din România în 1976, George Foca-Rodi s-a impus în Statele Unite mai întâi în calitate de pianist. A cântat în premieră new-yorkeză „Sonata în fa diez minor“ de George Enescu. A început să cânte în prestigioase săli americane, un recital Chopin la Lincoln Center fiind considerat un eveniment muzical. A primit premiul I din partea Academiei Beaux Arts a oraşului New York pentru piesa „An American in Moscow“/ „Un american în Moscova“. „Muzica este viaţa mea. Nu am fost niciodată interesat în prelucrarea folklorului, nu m-au interesat ideile comuniste ce reprezentau politica. Nu trebuie să ne plecăm pentru a ne păstra identitatea, dar nici nu trebuie să devenim martiri în conflictul prezent dintre Est si Vest“, spune el.

Citeşte mai mult...
 
Pianistul Dragoş Andrei Cantea, de la Oslo la Bucureşti

dragos canteaLuni, 24 Aprilie, d ela ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român, pianistul Dragoş Andrei Cantea va susţine, în cadrul Stagiunii de marţi seara, un program cu lucrări de Joseph Haydn, Franz Schubert, Aleksandr Scriabin.

Pianistul Dragoş Cantea este masterand al conservatorului ieşean la clasa prof. univ. dr. Ioana Stănescu şi studiază în acelaşi timp la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo cu pianistul şi profesorul Håvard Gimse.

Este pentru prima oară invitat în Stagiunea de marţi seara şi, tot pentru prima oară în cei opt ani de când există acest proiect, din motive obiective, recitalul a fost reprogramat pentru seara zilei de luni, 24 aprilie, ora 19.00.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“

Corul FGECa în fiecare an, Corul Filarmonicii „George Enescu“ din București onorează cea mai importantă sărbătoare a românilor, Învierea Domnului, printr-un concert extraordinar. Marţi, 11 Aprilie, de la ora 19:00, la Sala mare a Ateneului, Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, va avea în program lucrări de Dragoş Alexandrescu, Eduard Wachmann, Christian Alexandru Petrescu, Serghei Rahmaninov, Gheorghe Cucu, Dan Mizrahy, Johann Sebastian Bach, Valentin Gheorghiu, Ioan D. Chirescu, Anton Bruckner. Soliste vor fi Arlina Morava şi Gianiana Munteanu, iar la orgă va cânta Simona Săndulescu.

Alături de Corul Filarmonicii „George Enescu“, programaţi concerte speciale de Crăciun şi de Paşte, în fiecare an. Ce aţi ales în program, acum, în Săptămâna Mare?

Anul trecut, a fost Liturghia de Rahmaninov, anul aceasta, profitând că Paştele este comun pentru toţi creştinii, m-am gândit să ofer şi muzică ortodoxă, şi muzică catolică (Bruckner) şi muzică lutherană (Bach). Astfel, Concertul de Paște al Corului Filarmonicii „George Enescu“ este conceput să celebreze Învierea Domnului nostru Iisus Christos, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în cele Catolică și Protestantă. În program, avem toate genurile de muzică. În ce priveşte muzica ortodoxă, am ales compozitori care sunt prezenţi mai puţin în muzica de cult actuală. În repertoriul ales, sunt prezente lucrări din literatura religioasă ortodoxă mai puțin cunoscute în sala de concert, fragmente din liturghiile lui Wachman, Cucu, Alexandrescu, alături de fragmente din Marea Missă de Bach, motete de Bruckner, dar și lucrări ale unor compozitori contemporani, precum Cristian Alexandru Petrescu și Dan Mizrahy

Citeşte mai mult...
 
Violonistul Remus Azoiţei, din nou pe scena Ateneului: „Rădăcinile mele rămân româneşti“

azoiteiOrchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu", dirijata de Camil Marinescu, va interpreta joi si vineri, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Roman, Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, solist Remus Azoitei, si Simfonia nr. 5 de Adrian Iorgulescu.

Prima versiune a Concertului pentru vioara si orchestra , una dintre cele mai populare lucrari ale lui Ceaikovski, a fost schitata la inceputul anului 1878. In finalul briliant al concertului tripartit, se remarca pregnantul caracter popular rus. Solistul Remus Azoitei, singurul roman angajat vreodata de Academia Regala de Muzica din Londra, revine in fiecare an, in luna aprilie, pe scena Ateneului Roman. ,,Vin cu drag sa cant la Ateneu. In aprilie, este vacanta de Paste la Royal Academy of Music din Londra. Casa mea e la Londra, insa raman un produs bicultural. Radacinile mele raman tot romanesti" ne-a declarat violonistul. Remus Azoitei canta pe o vioara Niccolo Gagliano, creata in 1740.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu violonistul Remus Azoiţei

Remus Azoitei 1Solistul Remus Azoiţei, singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, revine în fiecare an, în luna aprilie, să cânte pe scena Ateneului Român. Joi şi vineri, de la ora 19.00, artistul va interpreta alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Camil Marinescu, Concertul pentru vioară şi orchestră în re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski. Remus Azoiţei cântă la o vioară Niccolo Gagliano, creată în 1740.

Filarmonica „George Enescu: Veniţi în ultimii ani, în fiecare lună aprilie, să cântaţi la Ateneu. De ce alegeţi tocmai această lună pentru concertele dumneavoastră din România?

Remus Azoiţei: Simplu. La noi, este vacanţă de Paşte la Royal Academy of Music din Londra, unde sunt profesor. Deranjez mai puţin plecând în această perioadă şi vin cu bucurie, de fiecare dată, în România.

Citeşte mai mult...
 
De la Sydney la Bucuresti. Christian Badea din nou pe scena Ateneului Roman

badea2Dirijorul Christian Badea va sustine in aceasta saptamana, alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii ,,George Enescu", doua concerte exceptionale cu un program integral Johannes Brahms: Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77 si Simfonia nr. 1, in do minor, op. 68. Solista este violonista Alexandra Conunova.

In Australia, unde este invitat frecvent de multi ani, Christian Badea, dirijorul nascut in Romania si celebru pe cele mai mari scene de opera si concert din lume, a fost nominalizat la Premiul Helpmann pentru Cel mai bun dirijor. Dupa un sezon plin la Opera din Sydney cu care are a semnat un contract de colaborare pana in 2019 si unde a condus, in februarie si martie 2017, premiera operei ,,Tosca" de Giacomo Puccini, in regia lui John Bell, Christian Badea a revenit in a doua jumatate a lunii martie la Bucuresti pentru patru concerte alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu".

Dupa ce, saptamana trecuta, a dirijat lucrari de Mozart, Schumann si Webern, pentru serile de joi, 30 martie, si vineri, 31 martie, Christian Badea a ales un program integral Johannes Brahms: Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77 si Simfonia nr. 1, in do minor, op. 68. Solista este violonista Alexandra Conunova. Concertmaistru invitat este David Lefrevre.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu solista săptămânii, violonista Alexandra Conunova

ÎAlexandra Conunova 1n această săptămână, Alexandra Conunova (28 de ani) este solista Concertului în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Johannes Brahms. Concertul va fi interpretat, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Christian Badea, de la ora 19.00, în prima parte a programului de joi și vineri-seară, la Sala mare a Ateneului Român.

Alexandra Conunova, născută în Republica Moldova, cântă pe o vioară Santo-Seraphin, datată Veneția 1735. Violonista, premiată la Concursul „George Enescu” din 2011, spune că lucrarea lui Brahms este „o perlă în repertoriul violonistic”.

Citeşte mai mult...
 
Muzică vieneză, alături de Simfonia nr. 4 de Robert Schumann, dirijate de Christian Badea la Ateneu

badeaOrchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, va prezenta joi şi vineri, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului, un program cu lucrări semnate de Anton Webern (Im Sommerwind) şi Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467). Solist va fi pianistul spaniol Josu de Soluan.În partea a doua a programului, va fi interpretată Simfonia nr. 4 de Robert Schumann.

După premiera cu „Tosca” la Opera din Sydney de la începutul acestui an, maestrul Christian Badea, unul dintre cei mai importanţi dirijori români de operă, a revenit la Bucureşti pentru seria de patru concerte de la Filarmonica „George Enescu” în a doua jumătate a lunii martie 2017.

Citeşte mai mult...
 
Dirijorul Christian Badea revine cu patru concerte la Ateneu

DirijorulChristianBadearevinecupatruconcertelaAteneu 613550Filarmonica „George Enescu”, dirijată de celebrul Christian Badea, va oferi, în această săptămână, un program de muzică vieneză, alături de Simfonia nr. 4 de Robert Schumann, și un program integral Brahms, săptămâna viitoare, la Ateneul Român.

După premiera cu „Tosca” la Opera din Sydney de la începutul acestui an, maestrul Christian Badea, unul dintre cei mai importanţi dirijori români de operă, a revenit la Bucureşti pentru o serie de patru concerte de la Filarmonica „George Enescu” în a doua jumătate a lunii martie 2017.

Citeşte mai mult...
 
Dirijorul Horia Andreescu şi pianistul Mihai Ungureanu, la Adevărul Live: „Muzica lui Lipatti trăieşte în noi şi e important să o recuperăm“ VIDEO

interviu andreescuLa Ateneu, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), are loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de Horia Andreescu. Vinderi, de la ora 12.00 Horia Andreescu şi pianistul Mihai Ungureanu, care va interpreta duminică o lucrare de Lipatti, au vorbit, la Adevărul Live, despre semnificaţiile muzicii lui Lipatti.

În programul de la Ateneul Român de duminică seară vor fi lucrări de Dinu Lipatti (Concertino in stil clasic pentru pian si orchestra de camera, op. 3)- solist: Mihai Ungureanu, Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 9 pentru pian si orchestra, Jeunehomme, KV 271)- solistă: Dana Borşan şi Frederic Chopin ( Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra, op. 11) - solist: Nikolai Demidenko.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 20