PRESA / MEDIA

Filarmonica "George Enescu"


Mădălina Paşol, în recital la Ateneu

Capodopere de Brahms şi Wieniawski, dirijate de maestrul Horia Andreescu la Filarmonica „George Enescu“
Memoria marelui compozitor și dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată, la 50 de ani de la dispariția sa, prin expoziția „Constantin Silvestri 50” și un concert cameral. Expoziția, realizată de Fundația „Constantin Silvestri“ în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va fi vernisată marți, 12 martie 2019, ora 18.00, în foaierul Ateneului Român. La eveniment vor lua cuvântul directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu, compozitorul Dan Dediu și curatorul expoziției, Cristina Ligia Enășescu. De asemenea, va fi transmis mesajul președintelui Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu.

Concertul cameral, care va avea în program creații ale lui Constantin Silvestri și George Enescu, se va desfășura în continuarea vernisajului, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român. Din programul Silvestri fac parte Sonata pentru harpă - solistă Maria Bîldea, Suita I pentru pian - solist Viniciu Moroianu, Sonata pentru violă și violoncel - soliști Răzvan Popovici și Răzvan Suma. În continuarea serii, va fi interpretat Dixtuorul op.14 de George Enescu, susținut de membri ai Filarmonicii „George Enescu“, care vor fi conduși de maestrul Iosif Ion Prunner. Soliști vor fi Ion Bogdan Ștefănescu și Teodora Ionescu (flaut), Adrian Petrescu (oboi), Cosmin Sperneac (corn englez), Emil Vișenescu și Alexandru Avramovici (clarinet), Gödri Orban și Laurențiu Darie (fagot), Ioan Gabriel Luca și Sorin Lupașcu (corn). Concertul cameral este organizat de Filarmonica „George Enescu” în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

„Constantin Silvestri este, alături de George Enescu și Dinu Lipatti, unul dintre cele mai reprezentative branduri ale muzicii românești. Pentru muzicienii, instrumentiști sau dirijori, artistul a fost un model de gândire muzicală. A creat o adevărată școală, mai ales că a condus, timp de zece ani, catedra de dirijat a Conservatorului Ciprian Porumbescu. Printre studenții săi se numără Anatol Vieru, Iosif Conta, Sergiu Comissiona, Cornel Trăilescu”, subliniază Iosif Ion Prunner, descendent al lui Constantin Silvestri și director artistic al Filarmonicii „George Enescu”.

„Institutul Cultural Român e onorat să omagieze un artist de o asemenea anvergură, care a scris istorie în muzica românească. Numele lui Constantin Silvestri a fost legat, în mod esențial, de cel al lui George Enescu, căruia i-a dirijat toate creaţiile cunoscute. De altfel, lui Silvestri i se datorează şi cele mai multe prime audiţii enesciene la noi în ţară: Dixtuorul, Octuorul, Simfonia de cameră, Uvertura de concert şi mai ales opera Oedipe pe care a prezentat-o, în 1958, la prima ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu din Bucureşti. Filarmonica George Enescu și Ateneul Român au fost pentru Constantin Silvestri o adevărată casă spirituală. Ne bucurăm, așadar, să-l elogiem, astăzi, pe marele artist, în cea mai prestigioasă instituție muzicală a țării de care Constantin Silvestri și-a legat, indisolubil, numele”, apreciază președintele ICR, Liliana Țuroiu.

Constantin Silvestri, dirijor, compozitor și pianist, s-a născut la București pe 31 mai 1913 și a murit pe 23 februarie 1969 la Londra. A urmat cursurile Conservatorului din București, a studiat compoziție cu Mihail Jora și pian cu Florica Musicescu. La vârsta de zece ani a debutat pe scenă în calitate de pianist. A susținut primul concert de dirijat la Orchestra Radio pe 29 martie 1939, cu o lucrare în primă audiție. La Ateneu, primul concert de dirijat a avut loc pe 2 mai 1940. A fost director la Operă între decembrie 1953 și aprilie 1955. A fost numit director al Filarmonicii din București între 1947 și 1953. A fost profesor de dirijat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu“, între 1948 și 1959. Pe 13 septembrie 1958 a dirijat premiera româneasca a operei „Oedipe” de George Enescu. A fost distins cu patru premii „George Enescu“. Pleacă definitiv din țară la începutul anului 1959, cu ocazia unui turneu, stabilindu-se întâi la Paris. În 1961 a fost numit dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Bournemouth (Marea Britanie), la pupitrul careia va ramâne pâna la sfârșitul vieții. A realizat numeroase turnee, dirijând în principalele centre muzicale din Europa, dar și din Japonia, Australia și America de Sud. A murit prematur, într-un spital londonez, pe 23 februarie 1969.

Fundația „Constantin Silvestri” a fost înființată în 1990 la inițiativa unor personalități a căror activitate a fost legată de viața lui Constantin Silvestri: discipoli, colaboratori și membri ai familiei. Printre aceștia s-au numărat:. Mihai Brediceanu, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal, Petre Codreanu, Iosif Ion Prunner, Yehudi Menuhin ș.a.. Fundația a organizat în 1996, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu, primul concurs internațional de dirijat. Pe parcursul timpului, au avut loc diverse manifestări dedicate memoriei lui Constantin Silvestri, unor personalități ale culturii muzicale românești, dar și tinerilor interpreți.

fotocredit Mihai CratofilDouă simfonii și un concert pentru duduk, violă și orchestră în primă audiție la

Filarmonica “George Enescu”, dirijate de maestrul Horia Andreescu

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu", dirijată de Horia Andreescu,  propune pe 7 și 8 februarie 2019, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, un program care include Simfonia nr.25, în sol minor, KV183 de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia fantastică de Hector Berlioz. Soliști vor fi Cosmin Rafael Bălean și Cynthia Păuna, care vor interpreta Graffiti 2 - Concertino pentru duduk, violă și orchestră, de Adrian Enescu. Aceasta a fost ultima lucrare scrisă de compozitorul Adrian Enescu, dedicată interpreților Cosmin Rafael Bălean și Cynthia Pauna, care o vor interpreta pe scena Ateneului Român, în prima audiție absolută, în concertele simfonice din această săptămână.Stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica“ îşi deschide, sâmbătă, porţile la Ateneu pentru anul 2019

COOLTURA Concert în familie, în această seară, la Ateneu. Cunoscutul dirijor britanic Leo Hussain dirijează Orchestra Filarmonicii George Enescu. Cântă Mozart şi Mahler, iar solistă e soţia lui româncă, soprana Laura Nicorescu. Pentru români, numele lui Leo Hussain are o rezonanţă specială. E cel care a dirijat Oedipul lui Enescu la Covent Garden. 16 Ianuarie 2019 

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Ateneul Român

Preşedintele Klaus Iohannis a deschis, marți, 15 ianuarie 2019, pe scena Ateneului, sesiunea festivă a Academiei Române dedicată Zilei Culturii Naţionale. 

"În 2019 se împlinesc 130 de ani de la primul concert sub această cupolă și un secol de la primele acorduri ale Simfoniei a III-a, compusă de George Enescu în timpul Marelui Război. Vom celebra, totodată, un veac de când, la Ateneul Român, a fost consfințită prin lege Unirea dintre Regatul României și Basarabia, Bucovina și Transilvania. Este semnificativ faptul că cinstim cultura într-un astfel de loc, în care se împletesc în mod natural istoria, civismul și arta. Ateneul Român, acest veritabil templu al muzelor, ne transmite tuturor, prin istoria și activitatea sa, cât de importante sunt educația și cultura pentru materializarea aspirațiilor unui popor liber, pentru realizarea unei națiuni democratice", a spus președintele Klaus Iohannis, în alocuțiunea sa.

Gala festivă de la Ateneul Român a fost moderată de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care, în cuvântul de deschidere, a vorbit despre semnificaţia sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale de ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu.

Din partea Academiei Române, au susţinut prelegeri Eugen Simion, preşedintele Secţiei de filologie şi literatură, şi  Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, cu temele „Cultura: A câta putere în stat?“, respectiv  „Statalitatea românească şi vechile sale lăcaşuri“.

În cadrul sesiunii festive, a adresat un mesaj Prefericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar Mihai Cimpoi a adus, în alocuţiunea intitulată „Eminescu şi Basarabia“, un omagiu poetului naţional şi rolului esenţial pe care poezia acestuia l-a avut în păstrarea şi cultivarea limbii române şi a identităţii naţionale dincolo de graniţele ţării.

Oficialităţile statului au fost reprezentate de ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu şi ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz. 

Sesiunea festivă a fost urmată de un recital de poezie oferit de actorul Dorel Vişan şi de un concert susţinut de „Camerata Regală“.

Foaierul Ateneului Român a găzduit şi o expoziţie foto-documentară realizată de Biblioteca Academiei Române, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române. Publicul a putut vedea unul dintre cele mai preţioase manuscrise eminesciene aflate în colecţiile Bibliotecii Academiei Române, Manuscrisul 2261, conţinând „Legenda Luceafărului“, precum şi monumentala ediţie facsimilată „Manuscrisele Mihai Eminescu“, în 38 de volume, un proiect realizat sub coordonarea lui Eugen Simion.


 11 Ianuarie 2019 

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene s-a desfășurat la Ateneul Român 

Ateneul Român a găzduit, joi, 10 ianuarie 2018, ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Preşedinţii Comisiei Europene - Jean-Claude Juncker, Consiliului European - Donald Tusk, Parlamentului European - Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor s-au aflat la Bucureşti pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE. În cadrul ceremoniei, au susținut discursuri preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Evenimentul din 10 ianuarie a început cu un moment artistic susţinut, în foaierul Ateneului, de către membrii Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de copii din corurile Programului Naţional Cantus Mundi, dirijaţi de Anna Ungureanu. 

Ceremonia a inclus concertul inaugural dedicat preluării Preşedinţiei rotative, susţinut de Orchestra Uniunii Europene şi de Corul Filarmonicii "George Enescu", care au avut în program Rapsodia nr. 1 în La major, Op.11 de George Enescu și ultima parte din Simfonia a 9-a în Re minor, Op.125, „Odă bucuriei”. Soliști invitați au fost  Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König și Sorin Coliban. Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state, a fost dirijată de maestrul Ion Marin, în timp ce Corul Filarmonicii "George Enescu" a fost condus Iosif Ion Prunner.  

Sursa foto: Agerpres


Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Ateneu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis


 15 Decembrie 2018 


  Concert simfonic extraordinar. Filarmonica „George Enescu“,
150 de ani de existenţă.
Khatia Buniatishvili și Horia Andreescu pe scena Ateneului Român
Concert David Grimal la Ateneu. Celebrul violonist și Filarmonica "George Enescu", dirijată de Christian Badea, aduc un omagiu francofonieiDirijorul Christian Badea şi solistul David Grimal aduc un „Omagiu francofoniei“ la Ateneu, alături de Filarmonica „George Enescu“


Pianistul Daniel Ciobanu şi dirijorul Christian Badea, concert dedicat Centenarului Marii Uniri
Academicianul Nicolae Zamfir vorbeşte despre frontierele cunoaşterii la  Conferinţa de Crăciun de la AteneuOrchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susţine un nou turneu spectaculos în perioada imediat următoare, în cadrul proiectului Anului Centenar "România în lume", pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se vor desfăşura la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Din motive de sănătate, marele pianist Radu Lupu nu va putea participa la acest proiect, aşa cum a fost prevăzut initial.

Primul concert este programat la Ateneul Român pe 28 noiembrie de la ora 19, iar programul va conţine George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Saens - Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 şi Ceaikovski - Simfonia “Manfred”. Acelaşi program se va cânta pe 30 noiembrie 2018, ora 20:30, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris. Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater.

Pianistul care îl va înlocui pe inegalabilul Radu Lupu face parte din galeria celor mai strălucitoare talente pianistice ale generației sale. La București și la Paris, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Saint-Saens va fi interpretat de fenomenalul Fazil Say, cunoscut publicului român datorită prezenței sale de neuitat la Festivalul Internațional “George Enescu”.

La Basel, o altă versiune a aceluiași concert va fi oferită de tânărul pianist rus Oleg Khudyakov, un nume care se recomandă deja ca o certitudine în pianistica mondială.

Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, declara :” Este foarte important pentru noi că la aniversarea a 10 ani de existenţă a Orchestrei Române de Tineret suntem prima orchestră din România care va cânta în noua sală a Filarmonicii din Paris. Pentru noi, din punct de vedere spiritual, reprezintă o mare onoare și obligație pentru viitor, iar faptul că acest concert se suprapune practic cu aniversarea centenarului României şi că marchează, n acelaşi timp, deschiderea Sezonului cultural România-Franţa este de mare semnificaţie.”
Așadar, la aniversarea a 10 ani petrecuți împreună, Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal încheie un an de foc, plin de evenimente de top ca reprezentanți ai culturii române, cu o prezenţă de un nivel artistic extraordinar.


Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, violonistul Valeriy Sokolov și dirijorul Christian Badea, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu” . Concertul din 22 noiembrie 2018 

Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, violonistul Valeriy Sokolov și dirijorul Christian Badea, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu” . Concertul din 22 noiembrie 2018 
22-23 Noiembrie 2018

Violonistul Valeriy Sokolov și dirijorul Christian Badea, într-un nou program din seria  „Concertele Centenarului la Ateneu”


Din Cartea de onoare a Filarmonicii: Mischa Maisky, dedicatie oferita cu prilejul concertelor din 8-9 noiembrie 2018

RR CULTURAL/EMISIUNEA OAZA DE MUZICA, 6 NOIEMBRIE2018, INVITAT ANDREI DIMITRIU08-09 Noiembrie 2018

Mischa Maisky și Christian Badea, doi artiști excepționali în „Concertele Centenarului la Ateneul Român“

Mischa Maisky, la București: „Sunt foarte fericit să cânt Dvořák pe scena Ateneului”

Foto credit: Florin Ghioca si Mihai Cratofil
Rahmaninov, interpretat de o tânără pianistă, Anna Federova, în Concertele Centerarului de la Ateneul Român.

Filarmonica în presă - Actualitatea Muzicala    (Septembrie 2018) 

Un muzician prin ideatică, un intelectual prin vocaţie – interviu cu Andrei-Radu Dimitriu, Director general al Filarmonicii „George Enescu”

Mischa Maisky și Christian Badea, doi artiști excepționali în Concertele Centenarului la Ateneul Român

Program de excepţie la Ateneu. Enescu, Ceaikovski şi Beethoven, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, la Filarmonica  „George Enescu“Marţi, 16 Octombrie 2018, ora 19:00 - Ateneul Român 

Corul Filarmonicii „George Enescu“

Dirijor IOSIF ION PRUNNER
ANDREI LICAREŢ - pian
RALUCA OUATU - pian

Program
Johann Sebastian Bach - Motetul nr. 5, "Komm, Jesu, komm", BWV 229

Johannes Brahms - Liebeslieder, op. 52

Johann Sebastian Bach - Motetul nr. 6, "Lobet den Herrn", BWV 230

Johannes Brahms - Neue Liebeslieder, op. 65


Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român. * Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00  * Telefon: 021.315.68.75


Corul Filarmonicii „George Enescu“ propune un nou concert, marți, 16 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român. Ca de fiecare dată, programul este cu grijă ales și, de astă dată, cuprinde capodopere semnate Johann Sebastian Bach și Johannes Brahms.

„Deschidem noua stagiune a Corului Filarmonicii „George Enescu“ printr-o formulă inedită: Corul va fi divizat, un grup va cânta Bach, celălat, Brahms. Stilistic, am încercat să recuperăm toate detaliile interpretărilor de epocă. Reamintim că, în 2015, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu,.am prezentat integrala motetelor lui Bach, cu acompaniament de orgă. Revenim asupra partiturilor pe care le propunem acum în versiunea a cappella”, a declarat maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului și directorul general-adjunct al Filarmonicii.

Corul Filarmonicii „George Enescu“ reprezintă, de șapte decenii, al doilea pol muzical de anvergură al instituției muzicale bucureștene. În 1950, când a fost înființat Corul, se simțea nevoia stringentă a unei recuperări. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale și, cel puțin cantitativ, a deținut supremația chiar și în perioada apariției marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea.

Odata cu apariția Corului de Stat a avut loc o adevărată transformare a percepției publicului asupra muzicii clasice. Printr-o activitate neobosită și variată - în oratorii, misse, motete, concerte a capella - ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, și până la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane.
Începând cu 1990, Corul Filarmonicii „George Enescu“ a luat parte la manifestări extraordinare în viața muzicală din România. Astfel, ansamblul a avut posibilitatea să colaboreze în 1995 cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France și Lawrence Foster o variantă de concert a operei „Oedipe“ de George Enescu, în cadrul Festivalului Internațional omonim. Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul si pianistul Iosif Ion Prunner, membru si continuator al unei familii renumite de muzicieni si oameni de cultura din Romania. Acesta încurajează atât explorarea continuă a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cât și prezentarea de recitaluri de lied, susținute de membri ai Corului și acompaniate la pian, nu de puține ori, de dirijorul însuși. .Dezvelirea unei plăci comemorative dedicate maestrului Nicolae Licareț (1943-2016) a avut loc, miercuri, la imobilul din strada Locotenent Aviator Iuliu Tetrat nr.15, unde a locuit muzicianul care s-a identificat peste jumătate de secol cu spiritul Filarmonicii „George Enescu“. Evenimentul, inițiat de domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu“, a avut loc în prezența familiei, a prietenilor, a colegilor și a numeroase oficialități și personalități din lumea artistică. Alături de directorul instituției, s-au aflat soția și fiul maestrului, Rodica și Andrei Licareț, domnul Victor Opaschi, secretar de stat pentru Culte, domnul Sorin Dimitriu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie București, domnul Mircea Mureșan, de la Primăria Municipiului București, domnul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“, violonistul Daniel Podlovschi și pianista Roxana Gheorghiu.

Nicolae Licareţ, director artistic al Filarmonicii "George Enescu", a murit, la vârsta de 73 de ani, pe 21 noiembrie 2016. „Personalitate reprezentativă a artei interpretative româneşti, Nicolae Licareţ s-a remarcat ca un muzician rafinat şi polivalent, în calitate de pianist, organist, clavecinist, atât în ipostaze solistice, cât şi în ansambluri camerale, de-a lungul unei cariere bogate, desfăşurate în ţară şi peste hotare. De asemenea, prin calităţile sale manageriale a contribuit semnificativ la conservarea tradiţiei de înalt standard profesional a Filarmonicii bucureştene şi la promovarea valorilor artistice autentice. Prin dispariţia sa, instituţia a pierdut un lider important şi un coleg valoros. A fost un adevărat ambassador al culturii autentice“, a declarat domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii “George Enescu“.

„E firesc să-l onorăm pe maestrul Licareț prin această placă comemorativă. Omagiem nu doar un eminent muzician care a lăsat amprenta unei personalităţi inconfundabile, dar şi un remarcabil camarad şi un excelent conducător de instituţie muzicală de primă mărime. A slujit cu vrednicie, pasiune şi devotament, jumătate de veac, aceeaşi instituţie: Filarmonica "George Enescu. Nicolae Licareţ rămâne în istoria glorioasă a Filarmonicii bucureştene, o figură de prim rang înscrisă necondiţionat în galeria marilor personalităţi ale muzicii româneşti contemporane!“", a subliniat directorul Filarmonicii „George Enescu“.

Maestrul Nicolae Licareţ a fost unul din puţinii interpreţi cu activitate concertistică la trei instrumente cu claviatură (orgă, clavecin, pian). A concertat în cele mai importante săli din Europa, America, Asia, abordând un repertoriu larg cuprinzând lucrări esenţiale de la muzica Renaşterii, Barocului până la muzica contemporană, universală şi românească. Talent remarcat încă din anii şcolii – a debutat la sala Dalles, în 17 mai 1959, într-un festival Haendel. Maestrul a avut şansa formării sub îndrumarea unor nume de legendă ale pedagogiei muzicale româneşti: Muza Ciomac, Cella Delavrancea, la Conservator celebra Florica Muzicescu. A urmat cursuri de perfecţionare în mari centre muzicale europene, sub îndrumarea unor nume consacrate, ceea ce i-a permis conturarea unui profil de muzician cu o personalitate de rafinat calibru, ovaţionat pe mari scene din toată lumea. A concertat sub bagheta unor dirijori de mare autoritate: Roberto Benzi, Witold Lutoslawski, Carlo Zecchi, Lawrence Foster şi mulţi alţii, având parteneri nume celebre: Henryk Szering, Lola Bobescu, Vladimir Orlov şi încă mulţi alţii. Pentru merite deosebite în promovarea muzicii universale şi româneşti a fost decorat de Casa Regală a României cu ordinul "Coroana României" în grad de Cavaler şi de către Preşedinţia României cu ordinul "Meritul cultural" în grad de Comandor…între altele. A primit de asemenea ordinul "Steaua Solidarităţii Italiene" în grad de Cavaler şi ordinul francez "Cavaler al Artelor şi Literelor".

A fost dezvelită o placă comemorativă, dedicată maestrului Nicolae Licareţ


Stagiune strălucitoare a Filarmonicii „George Enescu“