Turneul primei orchestre românești. Orchestra simfonică a

Filarmonicii "George Enescu", în Kuweit

28-31 MARTIE 2018


AL DOILEA CONCERT


Filarmonica George Enescu dirijată de Horia Andreescu a continuat seria de concerte prezentate în impozanta sală  Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre din Kuweit City adăugând în program și un consistent grupaj de lucrari semnate de compozitori kuweitieni. În postura de soliști alături de muzicienii români s-au aflat soprana Amani al Hajji și interpretul la oud Hamad Borousli.

Prezența pentru prima dată în Kuweit a unei orchestre din România a marcat un adevărat triumf, comunicarea remarcabilă cu publicul imprimată de dirijorul Horia Andreescu și admirabil susținută de toți membii Filarmonicii George Enescu, a creat o impresionantă punte emoțională între cele două culturi.

Foto credit: Virgil Oprina


PRIMUL CONCERT


Cu un program foarte divers, care a cuprins câteva zeci dintre cele mai cunoscute și îndragite lucrări din repertoriul clasic, Filramonica George Enescu dirijată de Horia Andreescu a demonstrat în fața publicului din Kuweit că muzica poate uni oameni proveniți din cele mai diverse zone culturale.

Un mare succes de public, o prezență de înalt nivel artistic!
Foto credit: Virgil Oprina


PRIMA REPETIȚIE


Prima repetiție a Filarmonicii George Enescu dirijată de Horia Andreescu în sala  Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre  (JACC)  din Kuweit City, care precede primul concert - dintr-o serie de trei  -  susținut de o orchestră simfonică din România în această țară.Foto credit : Virgil Oprina