Filarmonica "George Enescu", distinsă cu Premiul Excelență în Cultură, la Gala Premiilor Radio România Cultural 2018


19 Martie 2018

Teatrul Odeon


Luni, 19 martie 2018, la Teatrul Odeon, Radio România a premiat excelența în cultură, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural. 

Au fost acordate trei premii speciale:

-Premiul Excelența în Cultură a fost acordat Filarmonicii „George Enescu”. Distincţia a fost primită de domnul Andrei Dimitriu, directorul general al instituţiei. "Dedicăm premiul tuturor acelora care au slujit venerabila noastră instituție timp de 150 de ani. Doresc să subliniez că, deşi subcultura și frivolitatea fac rating, doar cultura de performanță ne poate așeza onorabil în Marea Cultură Universală perenă. De asemenea, precizez că europenizarea României, proces încă neîncheiat, a fost promovată de instituția noastră muzicală și de toate evenimentele culturale - expozitii, conferinte - pe care le-a găzduit Ateneul Român", a declarat domnul Andrei Dimitriu directorul Filarmonicii "George Enescu". 


 

-Premiul Radio România 90 i-a fost acordat acordat actriței Tamara Buciuceanu-Botez.

-Premiul Centenar a ajuns la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

 

Premiul pentru Muzică a fost acordat pianistei Dana Ciocârlie, care a lansat Integrala pieselor pentru pian solo de Robert Schumann, o premieră în istoria înregistrărilor din întreaga lume – o integrală live, alcătuită din 13 CD-uri înregistrate într-o serie de concerte şi recitaluri susţinute pe parcursul a cinci ani. 

Prezentat de Daniela Ivanov și Radu Croitoru, realizatori la Radio România Cultural,  show-ul, care a avut loc sub sloganul Cultura ne dă speranță!, a avut multe momente inedite, dar și emoționante, precum cel în care publicul din sală a ascultat un mesaj transmis de actrița Tamara Buciuceanu-Botez, laureată a premiului Radio România 90, în timp ce pe un ecran circular au rulat fotografii puțin cunoscute ale marii artiste.

Seara s-a încheiat cu un concert al trupei byron.

Înregistrarea evenimentului va fi difuzată de TVR 3, coproducătorul galei, sâmbătă, 24 martie, de la ora 12:00.Distribuie și prietenilor