CEF_YTlogo.jpg

Povestea unui proiect de educație 

prin și pentru muzică

Clasic e fantastic este un proiect de educație  prin și pentru muzică și se desfășoară pe două direcții: Cum să înțelegem muzica,  pentru copii de peste 7 ani (Sala mare a Ateneului Român), Copilăria marilor muzicieni, pentru copii între 3/4 și 7/8 ani, spectacole de teatru cu muzică ce au loc, din noiembrie 2012, în Sala mare a Teatrului Odeon.  În anul 2022, UNITER a acordat un spațiu special acestei secțiuni din  proiect pentru valoarea sa educativă.

Concertele, cu o frecvență lunară, din Sala mare a Ateneului Român, abordează subiecte diverse de la simplul Cum să înțelegem muzica la Cum să înțelegem muzica și teatrul, Muzica și dansul, Muzica și filmul, Muzica și literatura, Muzica și desenul animat…. Spectacolele de la Teatrul Odeon, în număr de 13, prezintă,  într-un cadru simpatic, colorat și intens interactiv,  poveștile care  spun cum doi şoricei, Sică şi Rică,  și prietena lor, pisicuța Lola, au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach,  în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart  sub pianele lui  Ludwig van Beethoven și  Frédérik Chopin, în cămăruţa lui Richard Wagner, în grădina din faţa casei lui George Enescu… și că astăzi, bătranul Sol enumeră, cu lux de amănunte,  ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui  despre copilăriile acestor mari compozitori.

20161120MotanulIncaltat112640.jpg

Detalii proiect

Detalii despre proiect, în întregul său, pot fi găsite pe website-ul propriu și acolo, în arhiva audio-video, pot fi văzute poze si spectacole integrale.

Tot pe această pagină, în Biblioteca virtuală, pot fi găsite și descărcate, la liber, cele 13 cărți din seria Copilăria marilor muzicieni, texte inspirate din piesele de teatru dar mult și atractiv dezvoltate, susținute de ilustrații minunate semnate de artiști profesioniști. De asemenea, la dispoziția celor interesați stă și volumul Clasic e fantastic.10 ani.

PROIECT INIȚIAT DE:

fge_edited.jpg
sigla cef.jpg
sigla-odeon.png

Concertele stagiunii 2022/2023 (octombrie - decembrie)

CEF_YTlogo_edited.jpg

Cum să înțelegem muzica și teatrul

8 Oct.2022 - Ateneul Român, ora 11

Concert-spectacol  susținut  de câștigătorii Galei HOP 2022

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță deschiderea stagiunii 2022-2023. Sâmbătă, 8 octombrie a.c., la ora 11, în Sala mare a Ateneului Român va avea loc concertul-spectacol Cum să înțelegem musicalul realizat în colaborare cu UNITER. Câștigătorii ultimei ediții a Galei Hop se vor prezenta în fața publicului cu fragmente din musicaluri celebre pe care le vor interpreta cu  talent, dăruire și întreaga forță a tinereții lor.

 

În program lucrări de Benny Andersson și Björn Ulvaeus, Stephen Sondheim, Karey și Wayne Kirkpatrick, Jeanine Tesori și Dick Scanlan, John Kander,

LAURA GABRIELA OANA - Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

MARIA GROSU - Premiul pentru cea mai bună actriță la Secțiunea Individual

ANDREI DUȚU, DRAGOȘ IONIȚĂ și  LAURA GABRIELA OANA - Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

TUDOR MANEA - Premiul special oferit de Dorina Lazăr

Regia – Răzvan Mazilu

Comentează Cristina Sârbu

Concert spectacol realizat în colaborare cu UNITER

Concert spectacol realizat în colaborare cu:

UNITER-26Logo-black.png